Meteen naar de content
nl
  • de
  • en
  • es
  • fr
  • it
  • nl
✓ 2 Fysieke winkels ✓ Gratis verzending vanaf €100,- ✓ Officieel dealer

SIERADEN ONDERHOUD

Sieraden geven letterlijk en figuurlijk glans aan je leven. Helaas kunnen edelmetalen en edelstenen na verloop van tijd dof worden. Ook kunnen er beschadigingen en verkleuringen optreden. Alleen als je goed voor je juwelen zorgt, blijft de kostbare glans

Niet lullen, maar poetsen dus. Brunott helpt je hier graag bij, en deelt een aantal waardevolle tips en tricks op het gebied van sieraadonderhoud.

Regelmatig onderhoud is een pré

Om je juwelen in optimale conditie te houden is regelmatig reinigen en schoonmaken een pré. Dit kun je eenvoudig thuis doen door gebruik te maken van onze professionele reinigingsproducten. Als je zeker wilt zijn van de juiste schoonmaakproducten- en technieken, verzorgen wij uiteraard graag het onderhoud van je sieraden!

Het is raadzaam om alle soorten sieraden af te doen tijdens het slapen, sporten, zwemmen, zonnen en schoonmaken, en deze in een apart doosje op te bergen. Zilveren sieraden en sieraden met edelstenen bewaar je idealiter afgesloten en doe je pas om na het aanbrengen van verzorgingsproducten en make-up.

ZILVEREN SIERADEN ONDERHOUDEN

Waarom wordt mijn zilveren sieraad grijs of zwart? Een vraag die we als juwelier vaak krijgen. Waar veel mensen denken dat er iets mis is met de echtheid van het juweel, is die verkleuring juist een teken dat het een écht zilveren sieraad betreft. De aanslag is een natuurlijke reactie van zilver op zuurstof en de zuurgraad van je huid, ook wel oxidatie genoemd. De snelheid waarmee dit onontkoombare proces gebeurt hangt af van meerdere factoren, waaronder eventueel medicatiegebruik van de drager. Doordat bepaalde medicijnen de pH-waarde van de huid verhogen, verkleurt het zilver sneller.

Zilveren sieraden kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met een zilverpoetsdoek. Afhankelijk van de mate van oxidatie, zal dit niet altijd het gewenste resultaat opleveren. In dat geval kunnen wij je zilveren sieraden reinigen in een ultrasonisch bad en polijsten tot ze stralen alsof ze nog nooit zijn gedragen!

GOUDEN SIERADEN ONDERHOUDEN

Juwelen van goud hoeven minder vaak gepoetst en gepolijst te worden dan sieraden van zilver. Toch kan er zich ook op gouden sieraden vuil en vet ophopen, waardoor het edelmetaal in glans verliest. Dof geworden goud kan opgeknapt worden door deze te poetsen met een doek of zachte tandenborstel, vochtig gemaakt in een lauwwarm sopje met groene zeep.

PLATINA SIERADEN ONDERHOUDEN

Sieraden van platina zijn nagenoeg onverslijtbaar. Het is dan ook niet zomaar dat dit duurzame, zeldzame en zuivere edelmetaal vaak wordt gekozen voor verlovings- en trouwringen. Vet en vuil op platina laat zich verwijderen met een doek of zachte tandenborstel. Als aanvulling op het poetsen, ontfermt Brunott zich graag over jouw platina sieraden. Indien gewenst kunnen wij de oorspronkelijke glans van dof geworden platina juwelen volledig herstellen!

SIERADEN MET EDELSTENEN ONDERHOUDEN

Niet alleen edelmetalen, ook edelstenen hebben zo nu en dan verzorging nodig. De meeste kleurstenen laten zich veilig reinigen met een lauwwarm sopje, een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel. Poreuze kleurstenen (zoals turkoois, malachiet en lapis lazuli) hebben de neiging chemicaliën en vocht te absorberen, waardoor poetsen met een zachte, licht vochtige doek volstaat. Heb je een sieraad met een opaal? Vermijd dan fel licht, hitte, ammoniak en ultrasone reinigingsmiddelen en poets de steen voorzichtig met een droge doek.

Twijfel je over de hardheid van de steen en de daarbij horende onderhoudsmethode? Bij Brunott kun je altijd terecht met vragen over het reinigen van jouw sieraden met edelstenen.

DIAMANTEN SIERADEN ONDERHOUDEN

Ook de bijna onverwoestbare, krachtige diamant kan haar glans verliezen. Gelukkig is de onweerstaanbare schittering heel eenvoudig terug te brengen door het diamanten sieraad met regelmaat te weken in een sopje van lauwwarm water en mild schoonmaakmiddel.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een professionele reiniging bij Brunott. We brengen de oorspronkelijke glans van de diamant terug en controleren het sieraad meteen op slijtage of losse zettingen.

Wil je zelf je sieraden thuis onderhouden? dan raden wij de onderhoudsproducten van Hagery aan. Hagerty is al jaren lang de specialist voor het onderhouden van sieraden.

Onderhoud

Meer Hagerty