GESCHIEDENIS Meteen naar de content

✓ meer dan 120 jaar kennis

✓ 2 fysieke winkels

✓ Exclusieve merken en collecties

Geschiedenis

ROTTERDAMS OUDSTE BEKENDSTE JUWELIER

WELKOM BIJ BRUNOTT!

Exact 1900 jaar na het begin van onze jaartelling begint het verhaal van Brunott Juwelier. Een turbulente historie, vergelijkbaar met de ontwikkeling van Rotterdam in het begin van de twintigste eeuw: dynamisch en continu in groei. Vandaag de dag - met ruwweg 120 jaar op de teller - is ons oer-Rotterdamse bedrijf nog lang niet uitgeteld. En het verhaal? Dat hebben we nog lang niet uitverteld.

HET EERSTE HOOFDSTUK

25 gulden startkapitaal en de sieraden van zijn vrouw om te gebruiken als etalagemateriaal: meer dan dat had de 25-jarige Geraldus Brunott niet nodig. De grondlegger van ons familiebedrijf vestigde destijds zijn juweliers- en klokkenwinkel op nummer 37 van de Binnenweg; een pand in de oudste winkelstraat van de stad. In een mum van tijd wist hij alle Rotterdammers met smaak en oog voor kwaliteit te verleiden met ‘groote keuze, soliditeit en goedkoope prijzen’. Brunott bouwde een hechte klantenkring op, en ondanks dat het in de familie zelf niet altijd rozengeur en maneschijn was, behoorde zijn winkel al snel tot de meest geliefde zaken van de stad. Uitbreiding was daarop een logisch gevolg.

FEEST OP DE BINNENWEG

‘Wegens den voortdurend toenemenden omzet onzer artikelen, waren wij genoodzaakt pand No.35 er bij te betrekken. Wij hopen hiermee aan de eischen van onze grooten kring cliëntele zowel in als buiten de stad te hebben voldaan, daar wij thans in staat zijn onze Begunstigers op een aangename en gemakkelijke wijze een overweldigende keuze van onze diverse artikelen te kunnen voorleggen tegen de vanouds bekende lage prijzen en solide afwerking.’

Geraldus stak het succes van zijn ‘magazijn in goud, zilver, diamant, horloges, klokken en pendules’ niet onder stoelen of banken. Hij zag zijn kans schoon het naastliggende pand bij zijn winkel te betrekken en kondigde de heropening met trots aan in het Rotterdamsch Nieuwsblad. 17 november 1922, vanaf een uur of zeven ‘s avonds, werd de uitbreiding groots gevierd.

EEN SIERAAD VOOR DE STAD

De daaropvolgende decennia stonden voor Brunott des te meer in het teken van ontwikkeling, verbouwing en verhuizing. Óp de Binnenweg, wonder boven wonder het bombardement gespaard gebleven. En terwijl de naam Brunott verder wint aan populariteit, betrekt Geraldus het ene na het andere Binnenweg-pand. Omstreeks 1950 gaf hij architectenbureau Vermeer & Van Herwaarden de eervolle opdracht een ‘sieraad’ voor de stad te ontwerpen. Met het hijsen van de vlag bereikte Geraldus in juli 1953 het hoogste punt van de prachtige nieuwe winkel. Maar de opening, twee maanden later, heeft hij helaas niet mogen meemaken. Geraldus Brunott overleed op een leeftijd van 78 jaar.

Brunott’s indrukwekkende aanbod, maar vooral de focus op service, kwaliteit en vakmanschap heeft een onuitwisbare indruk op Rotterdam achtergelaten. Nu is het de beurt aan ons. Wij bouwen voort op 120 jaar traditie.

BRUNOTT ANNO NU

In een eeuw kan er veel gebeuren. Naalden en kurken om oorgaatjes te zetten hebben we voorgoed opgeborgen en de zakhorloges zijn ingeruild voor technische hoogstandjes. Verder is er eigenlijk niet veel veranderd: onze klanten willen zichzelf verwennen, dierbaren verrassen of de liefde verzegelen. Ze hechten waarde aan schoonheid, willen plezierig geholpen worden en kiezen voor niets minder dan de hoogste kwaliteit. Dit alles betekent eigenlijk maar één ding: Brunott Juwelier is er nog altijd voor je. Is het niet op nummer 45 van de (Oude) Binnenweg, dan wel in onze winkel in Capelle aan den IJssel of online. Met horloges, sieraden, trouwringen en ontelbare waardevolle services. Welkom bij Brunott Juwelier, de trendsettert die altijd zichzelf is gebleven.

Greenspark Public Impact Profile