Horloge onderhoud Meteen naar de content

✓ Al 124 jaar juwelier

✓ Twee echte winkels

✓ Exclusieve merken en collecties

📞 +31 10 411 66 15

Horloge Onderhoud

Tebbie nou gedaan? Geen nood. Brunott biedt een uitgebreid gamma aan reparatie- en herstellingsdiensten aan. Onze vakkundige horlogemakers en edelsmeden blinken uit in het repareren van horloges en sieraden. Ook voor merken waar we geen officiële dealer van zijn.

Horloges zijn complexe precisie-instrumenten die het soms zwaar te verduren hebben. Ze functioneren dag in dag uit, en krijgen tijdens het dragen te maken met vocht, temperatuurschommelingen, stoten en stof. Tel daarbij op dat een mechanisch uurwerk al snel uit meer dan honderd onderdelen bestaat, en je begrijpt meteen dat een periodieke servicebeurt geen overbodige luxe is. Brunott adviseert: Wat goed loopt, laten lopen. Maar als je horloge voor of achter gaat lopen - of wanneer je écht goed voor je horloge wilt zorgen – verzorgen wij graag het onderhoud. Of we sturen het horloge op naar de fabriek, maar altijd in overleg en alleen als dit voor jou voordeliger is.

Wat je kwijt bent aan het onderhoud van je horloge is afhankelijk van het merk, de leeftijd van het horloge en de aard en complexiteit van het onderhoud. Na het afgeven van je horloge maken we een prijsopgave die aansluit bij het merk (beginnend bij €65,- €90,- of €300,- euro). Daarnaast moet je rekening houden met onderzoekskosten (€35,- of €90,-, afhankelijk van het merk).

De gemiddelde doorlooptijd van reparaties in ons atelier is 2 weken voor een kleine reparatie en 6 tot 12 weken voor een grote reparatie.
Om er zeker van te zijn dat we je horloge weer in topconditie afleveren, voeren onze horlogemakers een uitgebreide reeks controles en handelingen uit:

 Mechanische horloges

1. Technische analyse
We gaan van start met een uitgebreide analyse van je horloge. We controleren de kast, de horlogeband, de sluiting en – uiteraard – het uurwerk op eventuele gebreken.

2. Demontage van de kast
De kast wordt geopend en gedemonteerd (de kroon en stift) om de werking van het opwindmechanisme en de kalenderfunctie te kunnen controleren.

3. Demontage van het volledige horloge
Met uiterste zorg demonteren we het complete uurwerk van je horloge. (Een precisiewerkje, want deze kan zomaar uit honderden onderdelen bestaan.) Ook worden de wijzers en de wijzerplaat verwijderd.

4. Reiniging van het uurwerk
Alle onderdelen van het uurwerk worden gereinigd met geschikte vloeistof in een speciaal reinigingsbad.

5. Controleren en vervangen
Alle schonen onderdelen worden afzonderlijk gecontroleerd op slijtage die schade kunnen brengen aan het uurwerk. Eventuele onderdelen worden door ons vervangen.

6. Monteren en smeren
We monteren alle onderdelen om ze vervolgens te smeren. Hiervoor gebruiken we speciale oliën (van verschillende viscositeit).

7. Controleren van het uurwerk
Gemonteerd, gecontroleerd en gesmeerd zal het uurwerk aan een controle worden ondervonden. Onze horlogemaker maakt hiervoor gebruik van een elektronisch apparaat dat in staat is om eventuele afwijkingen en fouten in het uurwerk aan het licht te brengen.

8. Afregelen
We stellen de balansveer opnieuw af, voor een perfecte afregeling van het uurwerk.

9. Perfectioneren van de horlogekast
Om je horloge er weer als nieuw uit te laten zien maken we deze schoon in een ultrasoon bad. Tot slot polijsten we (naar wens en tegen een meerprijs) de kast.

Quartz horloges
Een Quartz horloge vergt weinig onderhoud aan het uurwerk zelf. Toch zijn er een aantal onderhoudszaken van belang voor de levensduur van een Quartz horloge. De horlogemakers van Brunott voeren de volgende controles en handelingen aan Quartz horloges uit:

- Batterij (op tijd) vervangen.
Quartz horloges lopen op een batterij die gemiddeld anderhalf- tot twee jaar meegaat. Als deze leeg is, is het van belang dat deze zo snel mogelijk wordt vervangen om lekken en schade aan de elektronica te voorkomen.

Het is verstandig het vervangen van de batterij aan onze horlogemakers over te laten. Naast dat we de handigheid hebben om de batterij correct te plaatsen, hebben we kennis van zaken over het openen en sluiten van horlogekasten. Want alleen dan krijgen stof- of vochtdeeltjes geen kans om schade aan je horloge aan te richten.

Greenspark Public Impact Profile