SEIKO VIERT DE 55E VERJAARDAG VAN HET DUIKHORLOGE MET LIMITED EDITIONS!

Voor Seiko is geen water te diep. Exact 55 jaar na de introductie van het allereerste duikhorloge, blaast het merk drie legendarische modellen uit haar geschiedenis nieuw leven in. Plus - om het feest compleet te maken – een herinterpretatie van het horloge waar het duikavontuur in 1965 mee begon!

De iconische trilogie is trouw aan de originele ontwerpen, maar volledig up-to-date als het aankomt op technologie en afwerking. De Japanse horlogemakers hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om de 55e verjaardag van het eerste duikhorloge te vieren. Zo zijn alle drie de remakes voorzien van opmerkelijke upgrades, waaronder het gebruik van een nieuwe generatie roestvrij staal. Dit zogeheten Ever-Briljant Steel is - met een PREN waarde die 1,7 keer zo groot is als het staal waar high-end horloges doorgaans van gemaakt zijn - uitzonderlijk goed bestand tegen corrosie. Om nog maar te zwijgen over de andere specificaties.. Al met al een bijzondere uitbreiding van de Seiko Prospex serie! 

THE 1965 DIVER’S RECREATION

Seiko's (en tevens Japan's) eerste duikhorloge stamt uit 1965, een jaar waarin horloges met een hoge waterdichtheid nog niet op grote schaal beschikbaar waren. Het bevatte een automatisch mechanisch kaliber en was tot 150 meter waterdicht. Vanwege de maximale betrouwbaarheid en uitmuntende leesbaarheid (zelfs in zware omstandigheden) werd het horloge van 1966 tot 1969 gebruikt door de Japanse Antarctic Research Expedition. Tegelijkertijd groeide het vrijetijdsduiken in populariteit, waardoor de aandacht voor het horloge alleen maar verder toenam. En zo bleek dit model een mooie eerste stap te zijn op het pad van voortdurende ontwikkeling in duurzame, nauwkeurige en veilige duikshorloges. Een pad dat Seiko nu al zo'n 55 jaar bewandelt. 

Wat de remake van deze klassieker betreft: voorzien van Seiko’s 10-beat 8L55 kaliber, biedt deze grote functionaliteit. Verder is de prachtige 1965 Diver's Recreation uitgerust met saffierglas, en heeft deze een waterdichtheid van 200 meter.  

THE 1968 PROFESSIONAL DIVER’S 300M RECREATION

In 1968 introduceerde Seiko het eerste high-beat duikhorloge. Met accuraat high-beat uurwerk, draaiende lunette en geschroefde kroon was het dit model dat in 1968 de échte basis heeft gelegd voor de verdere ontwikkeling van Seiko's befaamde Divers. 

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Seiko's vakmanschap en technologie zijn verwerkt in deze re-creatie. Hierdoor is het oorspronkelijke luchtduikhorloge getransformeerd naar een horloge dat tevens gedragen kan worden bij saturatieduiken. Daarnaast is de 1968 Professional Diver’s 300m met de platte kast, strakke vormgeving en hoogwaardige afwerking gewoonweg een fraai horloge.

THE 1975 PROFESSIONAL DIVER’S 600M RECREATION

Aan dit horloge ligt een bijzondere brief vanuit Hiroshima ten grondslag. De correspondent, een beroepsduiker, schreef aan Seiko dat er geen enkel duikhorloge was opgewassen tegen de enorme druk waar hij op grote diepte mee te maken kreeg. Geïnspireerd door zijn verhaal, gingen de ingenieurs van Seiko aan de slag. En na jarenlang onderzoek en ontwikkeling, was in 1975 's werelds eerste duikhorloge met titanium behuizing eindelijk een feit.

De 1975 Professional Diver’s 600m Recreation is het neusje van de zalm. Het bevat alle innovaties die Seiko in de jaren '70 aan duikhorloges heeft toegevoegd, waaronder de dubbellaagse constructie met eendelige binnenkast, de L-vormige pakking voor de heliumweerstand en de horlogeband in accordeon-stijl.

1965 DIVER’S MODERN RE-INTERPRETATION

Last but not least: de moderne herinterpretatie van Seiko’s allereerste duikhorloge! Deze nieuwe versie heeft een slank profiel en is volledig uitgevoerd in roestvrijstaal, wat maakt dat het draagcomfort optimaal is. Net als de horloges uit de trilogie, wordt dit model gesierd door de  blauw-grijze wijzerplaat die speciaal voor de verjaardag werd ontwikkeld. De 1965 Diver’s Modern Re-interpretation wordt aangedreven door het 6R35 kaliber en telt een gangreserve van 70 uur.

VIER MET ONS DE 55E VERJAARDAG VAN SEIKO'S DUIKHORLOGE!

De komende maanden worden alle vier de horloges in gelimiteerde oplage uitgebracht. Brunott geeft jou de kans om het feest mee te vieren! Seiko stelt van alle vier de modellen 1(!) exemplaar aan ons beschikbaar ter verkoop. Wacht dus niet tot het te laat is en plaats direct een pre-order in het Seiko Prospex gedeelte van onze webshop. Als kers op de taart krijg je van ons een Watchwinder én Single Watch Roll van WOLF cadeau!