Oris Carl brashear

De Gelimiteerde Oris Carl Brashear cal. 401 vertelt ons een bijzonder verhaal. Oris presenteert ons met trots een nieuw horloge, gemaakt in samenwerking met The Carl Brashear Foundation. Graag je aandacht voor de prachtige Oris Carl Brashear Cal. 401 Limited Edition!

CARL BRASHEAR
The Carl Brashear Foundation vertelt een bijzonder inspirerend verhaal over discriminatie, triomf, tegenspoed en hoop. De stichting is gebaseerd op het levensverhaal van de eerste Master Diver van de Amerikaanse Marine met een Afro-Amerikaanse identiteit: Carl Brashear.

In 1948 trad de destijds 17e jarige Brashear in dienst van de Amerikaanse marine. Hoewel hij gedurende zijn opleiding te maken kreeg met zware discriminatie, slaagde Brashear met vlag en wimpel voor de loodzware opleiding. Helaas verongelukte Brashear tijdens een missie in 1966, waarbij hij zijn been verloor en langdurig moest revalideren. Dat hij vervolgens met één been het Master Diver brevet behaalde, toont wederom aan dat Brashear zich door niets of niemand uit het veld liet slaan.

In 2006 overleed Carl Brashear, maar zijn verhaal leeft voort. In combinatie met zijn motto"It’s not a sin to get knocked down, it’s a sin to stay down" –wordt deze nog altijd gebruikt als voorbeeld van geloof, kracht, moed en daadkracht. Hier, toegepast in een horloge dat an sich al prachtig te noemen is.

CALIBRE 401

Oktober vorig jaar zette Oris met het Calibre 400 een nieuwe standaard voor de bewegingen van haar horloges. Na deze introductie was het slechts een kwestie van tijd tot het merk het volgende ‘in-house caliber’ zou aankondigen. Dit is het Calibre 401 geworden; een beweging die met een kenmerkende secondeaanduiding op 6 uur superieur is aan het Calibre 400.

De nieuwe Oris Carl Brashear Cal. 401 is het allereerste model dat is uitgerust met dit Calibre 401. Uiteraard ontwikkeld volgens de drie pijlers van de nieuwe standaard: een verhoogd niveau van anti-magnetisme, vijf dagen gangreserve en 10 jaar garantie.

Het bijzondere verhaal, de fraaie beweging en de standaarden maken de Oris Carl Brashear Cal. 401 een horloge van toegevoegde waarde. En dan hebben we de esthetische aspecten nog niet eens genoemd.

NAUTICA LOOK

De Oris Carl Brashear Cal. 401 heeft een inktblauwe wijzerplaat en een bronzen kast; elementen die het nautische karakter van de oplage onderstrepen. Na verloop van tijd zal er een zich op de koperen elementen van het horloge een unieke kleurcombinatie ontwikkelen, te danken aan de natuurlijke reactie van koper aan vocht en kooldioxide. De nylon band met bronzen ‘hardware’ is ontwikkeld door Erika’s Originals® en heeft speciale, vochtregulerende eigenschappen. Al met al een indrukwekkend totaalplaatje!

EER SAMEN MET ORIS DE LEGENDARISCHE CARL BRASHEAR!

Dankzij onze hechte samenwerking met Oris, hebben wij een aantal exemplaren bemachtigd. Claim jouw Oris Carl Brashear Cal. 401 nu meteen of neem contact met ons op voor meer informatie. Een unieke kans om Brashear op een waardige manier te eren en The Carl Brashear Foundation te steunen.