ORIS AQUIS NEW YORK HARBOR 

De nieuwe gelimiteerde editie van Oris steunt het Billion Oyster Project, een bijzonder ambitieuze non-profit organisatie die ernaar streeft een miljard oesters terug te brengen in de haven van New York.

Tot dusver heeft het Billion Oyster Project 14,5 acres van de New York Harbor gezaaid, waarbij zo'n 75 miljoen jonge oesters aan hun nieuwe thuis werden geïntroduceerd. Dit was een monumentale inspanning waarbij meer dan 11.000 vrijwilligers en 8.000 studenten betrokken waren.

Pete Malinowski, uitvoerend directeur en medeoprichter van het Billion Oyster Project, hoopt uiteindelijk meer dan een miljoen mensen bij het project te betrekken en tegen 2035 meer dan een miljard oesters terug te brengen. Het is veelbelovend om te zien dat organisaties zoals Billion Oyster Project het initiatief nemen om natuurlijke habitats en processen te herstellen in plaats van te behouden. Het is een project dat het waard is te worden gepromoot.

Een volgroeide (levende) oester kan wel 50 gallon water per dag filteren. Gevestigde oesterkolonies zijn leefgebieden voor andere levensvormen. In de ongerepte wateren van New York van voor de Industriële Revolutie waren de filtratie en de ecosystemen die de oesters leverden, slechts een onderdeel van een geheel. Het was business as usual, voor zover het de natuur betrof. Maar in onze huidige klimatologische hachelijke situatie hebben we alle hulp nodig die we kunnen krijgen bij het zuiveren van onze wateren.

De wijzerplaat van de Oris Aquis trekt meteen de aandacht. Een bijzondere parelmoeren kleur met een gepigmenteerde achtergrond geeft het horloge een bijzondere touch.

Zo mooi als de parelmoeren wijzerplaat het horloge maakt, is deze Oris Aquis zeewaardig en tot 300 meter waterbestendigheid. Een saffier met dubbele koepel en een antireflecterende coating zorgt er ironisch genoeg voor dat het parelmoer niet nat wordt. In het horloge zit het op Sellita gebaseerde Oris 733 kaliber met de kenmerkende rode rotor.

Bekijk hier onze andere Oris modellen of komt langs in één van onze winkels.

Aquis New York Harbor - Limited Edition

Oris

Aquis New York Harbor - Limited Edition
Normale prijs
€2.400,00
Normale prijs
Aanbiedingsprijs
€2.400,00

De Aquis New York Harbor is een bijzonder verhaal op zich. Oris steunt het Billion Oyster Project, een bijzonder ambitieuze non-profit organisatie die ernaar streeft een miljard oesters terug te brengen in de haven van New York. Oris maakt regelmatig gebruik van bijzondere wijzerplaten. Na de Oris Upcycle, is dit het volgende horloge met een bijzondere wijzerplaat. Een parelmoeren kleur met een gepigmenteerde achtergrond heeft deze prachtige samenstelling gecreëerd. Dit horloge heeft een gelimiteerde oplage van slechts 2000 stuks wereldwijd.