De geoliede machine van meistersinger

De Meistersinger horloges staan bekend om haar enkele wijzers. Het Duits bedrijf is gespecialiseerd om het begrijpen van proporties en het belang van waar en wanneer je details in de wijzerplaat moet aanbrengen.

Met de komst van de Meistersinger Unomat heeft het Duits bedrijf naar eigen zeggen een model gecreerd dat 'tegen een stootje kan en nooit zal opgeven'.

De nieuwe Meistersinger Unomat verslaat de 200-meter waterbestendige Salthora Meta X en Metris met een marge van 100 meter. En daarmee verdient de Unomat de titel van de zwaarste MeisterSinger tot nu toe. Het is nogal een schokkend horloge als je het vergelijkt met de verfijnde, zachtmoedige Bell Hora met zijn vermogen om zachtjes het uur te luiden. De robuuste Unomat is precies het tegenovergestelde, met als belangrijkste missie om de elementen te kunnen weerstaan. Maar ondanks zijn robuuste uiterlijk, hoeft de Unomat niet altijd de grenzen op te zoeken. Net als alle MeisterSinger-horloges neemt hij graag de tijd om te genieten van de fijnere dingen in het leven.

De Meistersinger Unomat heeft tenslotte niet zomaar de Red Dot Design Award gewonnen.

Hoewel de Unomat gebaseerd is op de kastvorm van de MeisterSinger classic N°03, is dit nieuwe model nog robuuster. In het bijzonder de extra kroonbescherming, die bedoeld is om de schroefkroon te beschermen tegen invloeden van buitenaf, in ware een soort duikershorloge in het jasje van Meistersinger.

De Meistersinger Unomat is een primeur in meer dan één opzicht, want hij combineert een ongekende waterdichtheid met een nieuw ontworpen roestvrijstalen armband. Het is waarschijnlijk eerlijk om te zeggen dat tijdloos elegante modellen op lederen banden meer passen bij het merk, maar met de nieuwe armband voegt Meistersinger een steviger alternatief toe aan de klassieke roestvrijstalen Milanese armbanden, die al te vinden zijn in de catalogus van het merk.

De nieuwste release van het merk, de Meistersinger Unomat, is een ontembaar voorbeeld van sportieve mogelijkheden, door het toevoegen van felle lume, diep waterbestendigheid en een ongelooflijke weerstand tegen anti-magnetise velden. De combinatie van een robuuste behuizing en het uurwerk zorgen voor een maximale beescherming en de uitstekende prestaties van de Meistersinger Unomat.

Nog nooit was een MeisterSinger zo robuust. De opvallende 43mm roestvrijstalen kast is voorzien van robuuste zijkanten die de schroefkroon beschermen tegen stoten en schokken en een waterbestidgheid van ruim 300 meter. De extra sterke geschroefde stalen achterkant doet de rest. Op de Unomat is de opvallende naaldvormige wijzer veel breder dan gebruikelijk en lichtgevend genoeg om ook in de schemeruren leesbaar te zijn.

De Meistersinger Unomat kan de meest extreemste situaties overleven met haar prestaties. Een bijzonder horloge met een bijzonder verhaal..