Het Verhaal van MeisterSinger

MeisterSinger: Waar Minder Meer Betekent

In 2001 richtte Manfred Brassler MeisterSinger op in Münster, Duitsland, met de overtuiging dat minder meer is. Twee decennia later blijft MeisterSinger trouw aan deze visie door horloges te maken met slechts één wijzer. Volgens Brassler stelt dit ons in staat om te focussen op wat echt belangrijk is. 

Tijdloos Verhaal

Het idee van een horloge met één wijzer is diep geworteld in de geschiedenis. In de late Middeleeuwen hadden de eerste mechanische tijdmeters slechts één wijzer. Destijds was het voor de gemiddelde persoon niet nodig om zich druk te maken over minuten en seconden. Stadsplein klokken hadden ook maar één wijzer, wat voldoende was om de tijd van een afstand te kunnen zien. MeisterSinger brengt deze historische eenvoud terug, wat resulteert in een meer ontspannen gevoel van tijd.

Moderne Eenvoud

MeisterSinger combineert eenvoud en toegankelijkheid zonder concessies te doen aan precisie. Voor wie niet de seconden hoeft te weten, biedt MeisterSinger een verfrissend alternatief.

      

Erkenning en Succes

In de afgelopen twintig jaar heeft MeisterSinger aanzienlijke erkenning gekregen, met 30 designprijzen op hun naam, waaronder de German Design Award, de Red Dot Design Award, de IF Design Award en de Good Design Award. Deze onderscheidingen bevestigen de kracht van Brasslers oorspronkelijke filosofie: een ontspannen benadering van tijd.

Brassler legt uit: “Vanaf het begin wilde ik terug naar de begindagen van tijdmeting. Ik wilde het horloge weer als een meetinstrument zien, ongeëvenaard in eenvoud en helderheid – gericht op de essentie van design – met een nonchalante tijdweergave.”

Een Wereldwijde Collectie

MeisterSinger's collectie is uitgegroeid tot 16 series met ongeveer 60 modellen, verkocht in 40 landen. Favorieten zijn onder andere de nieuwe Stratoscope, de iconische No. 01, de Pangea Date, de Neo en de sportieve Salthora Meta X. Elk model belichaamt de eenvoud en helderheid die Brassler vanaf het begin voor ogen had.

MeisterSinger herinnert ons aan een tijd waarin het verstrijken van minuten en seconden minder belangrijk was, en moedigt ons aan om na te denken over wat echt belangrijk is. Hun horloges bieden een uniek perspectief op tijd, één dat rust en eenvoud uitstraalt. Ontdek nu onze collectie online of in een van onze winkels.