Meteen naar de content
nl
 • de
 • en
 • es
 • fr
 • it
 • nl
✓ 2 Fysieke winkels ✓ Gratis verzending vanaf €100,- ✓ Officieel dealer

Meest gestelde vragen over gaatjes schieten

Kom alles te weten over oorgaatjes schieten bij Brunott!

Oorbellen zijn al eeuwenlang enorm populair. In de Egyptische oudheid werden al oorbellen gedragen. Ter decoratie, maar ook om de drager te beschermen tegen het kwaad. Vandaag de dag zijn oorbellen vooral een onmisbaar accessoire in de sieradencollectie van vrouwen én mannen. Want oorbellen zijn voor iedereen! Maar om oorbellen te kunnen dragen zijn er - behalve prachtige oorbellen - gaatjes in je oorlellen nodig. Daarom kun je bij Brunott ook terecht voor het schieten van oorgaatjes!

Wil je graag gaatjes in je oren, maar wil je eerst wat meer informatie? Hier krijg je antwoord op de meest gestelde vragen over oorgaatjes schieten bij Brunott.

 1. Hoe oud moet je zijn om gaatjes te laten schieten?
  Bij Brunott schieten we gaatjes bij iedereen met een leeftijd van 6 jaar en ouder.

 2. Welke methode gebruikt Brunott om oorgaatjes te schieten?
  Bij het schieten van gaatjes maken we gebruik van het System75 van Studex; de marktleider op het gebied van het schieten van gaatjes. Dit systeem staat garant voor een hygiënische, nauwelijks voelbare en bijna geluidloze manier van gaatjes schieten

 3. Waar en wanneer kan ik gaatjes in mijn oren laten schieten?
  Zowel in onze winkel in Rotterdam als in Capelle aan den IJssel ben je van harte welkom om gaatjes te laten schieten. Omdat we hier graag voldoende tijd voor nemen is dit enkel mogelijk op weekdagen tijdens openingstijden.

 4. Mag ik zwemmen met net geschoten oorbellen?

  In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is het geen enkel probleem om met net geschoten oorbellen te zwemmen. Wel is het verstandig om in de eerste 6 weken na het zwemmen de gaatjes een keer extra schoon te maken.

 5. Kan ik bij Brunott ook terecht voor een gaatje in het kraakbeen van mijn oor?

  Brunott schiet enkel gaatjes in de oorlel. Je kunt bij ons niet terecht voor het laten zetten van een piercing in het kraakbeen.

 6. Doet het schieten van oorgaatjes pijn?

  Het schieten van oorgaatjes is dankzij het System75 van Studex nagenoeg pijnloos. Na het schieten van de gaatjes kunnen je oren wat geïrriteerd zijn. Dit is heel normaal, de irritatie verdwijnt gewoonlijk na 3 dagen.

 7. Wat moet ik doen als mijn oorgaatjes ontstoken zijn?

  Een zeer pijnlijk, rood en opgezwollen oor kan duiden op een ontsteking. In dat geval raden we aan om het schietknopje uit te doen en een afspraak te maken bij de huisarts.

 8. Wat zijn de kosten van het schieten van oorgaatjes bij Brunott?

  De kosten van het schieten van oorgaatjes bij bedragen €35,- bij Brunott. Dit bedrag is inclusief schietknopjes en naverzorgings- en reinigingsmiddel.

Hoe moet ik mijn oorgaatjes verzorgen?

Voor een goede genezing en jarenlang plezier van je oorgaatjes is het belangrijk om de nazorg erg serieus te nemen. Door na het schieten de gaatjes regelmatig en op de juiste manier te verzorgen, zullen infecties en andere problemen worden voorkomen. Wij raden aan de oorgaatjes te verzorgen door de onderstaande verzorgingstips toe te passen:

 • Raak de schietoorbel en het oor enkel aan met schone, gedesinfecteerde handen.

 • Reinig de oorlel ten minste twee keer per dag aan de voor- en aan de achterkant. Breng hiervoor de Studex Antisept aan op het nieuwe gaatje, zonder de oorbel uit het oor te halen. Draai vervolgens voorzichtig de schietoorbellen 2 à 3 keer 180 graden (een halve draai) naar links en naar rechts. Zorg dat er tijdens het draaien van het schietknopje geen lange haren om de sluiting wikkelen.

 • Draag de schietoorbellen minstens 6 weken. Na 6 weken mag je deze vervangen door andere oorbellen. We raden aan 12 maanden te wachten met het dragen van grote, zware oorbellen.

 • Vermijd ten minste 6 weken na het schieten van de gaatjes contact met haarspray, shampoo en andere irriterende stoffen.