HIER IS ‘IE DAN: HET LIMITED EDITION BELL & ROSS HORLOGE, VERNOEMD NAAR DE ALPINE F1®️ SINGLE-SEATER A521. Wel-bekend horlogemaker Bell & Ross en Alpine F1 Team, voorheen bekend als het Renault F1 Team, werken al sinds 2016 samen. Een mooi plaatje is het zeker: De getalenteerde drivers op de circuits met de meest geavanceerde en sportieve Bell & Ross horloges.

Het Renault F1 Team heeft dan wel een nieuwe naam, maar de samenwerking met Bell & Ross is zeker geen verleden tijd! Het tegendeel zelfs, samen staan ze nu sterker dan ooit. Het merk bracht maar liefst drie limited edition horloges uit om de samenwerking te vieren, en om Alpine te verwelkomen.

Het horloge waar we het vandaag over gaan hebben is de Bell & Ross BR03-94 A521 Alpine F1 Edition. Het horloge is onderdeel van BR03-94, een iconische collectie die liefhebbers maar al te goed kennen. Het grootste kenmerk van deze serie horloges is de vierkante kast, met daarin een ronde wijzerplaat. Iets om op te merken, is de lunette van dit uurwerk, wat in twee richtingen draait. 

Bell & Ross slaat de spijker op de kop met de sportieve uitstraling van het horloge. Er zijn namelijk een aantal race-elementen opgenomen in dit horloge. Denk aan de zwarte chronografische aandrijvingen aan de zijkant van het horloge. Ze lijken op de paddle-schakelaars op het stuur in de Alpine F1 auto. Verder heeft het horloge een zilverkleurige tachymeter om snelheid te registreren en het Alpine-logo bij de centrale chronograaf wijzer. De inkepingen in de kleine wijzerplaten lijken op spaken van sportvelgen. Tenslotte mogen we de cursieve Arabische cijfers op het horloge niet vergeten.

Zelfs de kleur van het horloge heeft een speciale betekenis: bij de vorige edities kwam geel telkens terug, maar nu zien we een horloge met blauwe accenten. Alpine-blauw om precies te zijn, een welkomstgebaar van Bell & Ross naar Alpine. De nieuwe, frisse kleur is terug te vinden in bijvoorbeeld de ring en wijzers van het horloge. Nog iets dat verschilt van de vorige modellen, is dat de A521 een iets rustiger model is. Perfect voor de verzamelaar die niet houdt van te veel drukte rondom de pols. 

Het kaliber van dit horloge is de BR-CAL.301, een kaliber dat exclusief wordt gebruikt door Bell & Ross voor de chronografische horloges. Het automatische uurwerk tikt 28.800 keer per uur, en heeft een gangreserve van ongeveer 42 uur. Ook heeft het horloge een datumaanduiding op de 6-uurs positie. 

Dit horloge is een limited edition, en heeft in totaal maar 500 exemplaren op de markt. Enthousiast geworden? 

 

Normale prijs
€19,99
Normale prijs
Aanbiedingsprijs
€19,99
Ontdek meer