DE NIEUWE ORIS LAKE BAIKAL LIMITED EDITION ZET ZICH IN VOOR HET KLIMAAT!

Ingenieus ontworpen wijzerplaten, grote kronen, gebeitelde structuren en eersteklas mechanische uurwerken; voor Oris kun je niet anders dan ontzag hebben. Het feit dat het Zwitserse horlogemerk zich met regelmaat inzet voor natuurbehoud, maakt de bewondering voor hen nog veel groter.

Naast het introduceren van meer duurzame materialen en productietechnieken, verhoogt Oris met allerlei bijzondere projecten het bewustzijn van de achterban. Na de Blue Whale,the Great Barrier Reef III en deClean Ocean, neemt Oris ons met deze editie mee naar het zuiden van Siberië. Naar het Baikalmeer, om precies te zijn. Dit oudste en diepste meer op aarde herbergt een unieke flora en fauna, en bevat bovendien maar liefst 20% van de totale wereldvoorraad zoetwater. Spijtig genoeg zijn door afvaldumping de oevers van het meer sterk vervuild, en is het slechts een kwestie van tijd totdat het hele Baikalmeer verontreinigd is en er verscheidene diersoorten zullen uitsterven.

Of toch niet? Oris helpt in ieder geval het tij te keren. Door een deel van de opbrengsten van de Aquis Lake Baikal Limited Edition te schenken aan 'Point No1' (een project dat wordt gefaciliteerd door het Lake Baikal Foundation) kunnen initiatieven om het meer te beschermen worden gefinancierd. En dat maakt de aanschaf van dit horloge een prachtige manier om iets te doen voor het klimaat. In alle opzichten!

Een keramische bezel, beschermde kroon en indexen met Super-LumiNova. Maar ook saffierglas, fraaie gravure en speciale inscripties. Als luxe duikershorloge beschikt deOris Aquis Lake Baikal Limited Edition - naast functionele eigenschappen – over een onmiskenbare schoonheid. Met als esthetisch hoogtepunt de wijzerplaat, die met de diepblauwe kleur en de glans op het oppervlak het Baikalmeer weerspiegelt. Eveneens mooi is de geborstelde en gepolijste roestvrijstalen 43.5mm kast, die aan de achterkant is gedecoreerd met een ijzige weergave van het indrukwekkende meer.

De Oris Aquis Lake Baikal wordt aangedreven door het Calibre 733, een uurwerk dat is gebaseerd op de Sellita SW200. Dit automatische uurwerk tikt met een frequentie van 4Hz en voorziet het horloge gedurende 38 uur van energie. Plannen om letterlijk de diepte in te gaan met de Aquis Lake Baikal om de pols? Dankzij zijn 300 meter waterdichtheid kun je Lake Baikal - net als ieder ander water – samen verkennen!

BESCHERM SAMEN MET ORIS HET BAIKALMEER!

Het horloge telt een oplage van slechts 1999 stuks. (Verwijzend naar het jaar waarin Rusland ter bescherming van het meer de Baikal Wet heeft ingevoerd.) Met dank aan de hechte samenwerking met Oris, heeft Brunott een aantal exemplaren van de Aquis Lake Baikal Limited Edition beschikbaar. Iets heel(!) moois doen voor het klimaat? Wees er dan snel bij, deze supporter is geliefd!