De King Seiko is herboren

Na de oprichting in 1881 maakte Seiko door de jaren heen een enorme vooruitgang op het gebied van horloges. Met een bijzondere geschiedenis en verschillende modellen is Seiko tot op de dag van vandaag nog steeds geliefd bij veel horlogeliefhebbers.

Eind 2020 kondigde Seiko iets heel bijzonders aan, de introductie van de King Seiko KSK SJE08. Tegen het einde van 2020 deed dit de fabelachtige interne rivaliteit met Grand Seiko herleven.

De introductie van de KSKSJE08 uit 2020 liet ons afvragen of Seiko meer zou doen met de King Seiko collectie dan alleen deze éénmalige limited edition. Gelukkig hebben ze dat niet gedaan! Dus met een klinkend "Lang leve de Koning", verwelkomen we formeel de King Seiko collectie terug met een introductie van vijf nieuwe referenties die niet gelimiteerd, compacter en toegankelijker zijn. Ieder model met een unieke wijzerplaat die ons doet terug denken aan het originele model uit de jaren '60.

King Seiko - SPB287J1

King Seiko

King Seiko - SPB287J1
Normale prijs
€1.700,00
Normale prijs
Aanbiedingsprijs
€1.700,00

De King Seiko is terug met een reeks van vijf nieuwe modellen. De algehele uitstraling heeft de kenmerkende jaren '60 stijl. Dit model staat heel dicht bij de rechtstreeks overgenomen King Seiko uit de jaren '60. Tot op de dag van vandaag weet Seiko ons keer op keer te verbazen met hun kwaliteiten en charmes.

De groei van seiko

Net als diverse andere merken heeft Seiko vaak een beroep gedaan om een reeks horloges onder een ander merk en om een nieuw publiek aan te spreken of een wezenlijk andere stijl te presenteren. Inmiddels zijn we allemaal bekend met de Seiko, de Grand Seiko en waarschijnlijk, in mindere mate, de King Seiko. Het feit dat deze naam terugkeert in de permanente collectie is een bewijs van het belang van King Seiko voor de Seiko Corporation. Zonder deze naam zou het merk niet zijn waar het vandaag staat.

Zowel de Grand Seiko als de King Seiko zijn submerken van hoge klasse binnen Seiko. Dit heeft vele jaren terug al geleid tot een interne rivaliteit tussen de Daini Seikosha en Suwa Seikosha fabrieken. Deze concurrentie leidt tot groei, evolutie en uiteindelijk verandering binnen de afdelingen van Seiko. De horloges die beide fabrieken creëren weten elkaar keer op keer te overtreffen.

Ontworpen met uiterste nauwkeurigheid

de veranderingen

De King Seiko KSK SJE083 limited edition van eind 2020 is direct gelinkt naar de King Seiko 44-9990 uit 1965, enkel in een modernere uitvoering. Hoewel de vorm van de kast en de algehele uitstraling heel erg de kenmerkende jaren '60 stijl hebben, heeft Seiko een paar vrijheden genomen met de SJE083. Vrijheden die nu min of meer gecorrigeerd zijn met de huidige King Seiko collectie.

De nieuwe reeks bestaat uit vijf referenties, allemaal met een 37-mm kast die uiterst in de buurt komt van de originele King Seiko 44-9990. De scherpe en hoekige kast, met een hoogte van 12.1 mm, geborstelde en gepolijste afwerkingen, staat heel dicht bij het origineel. De lugs, zijn rechtstreeks overgenomen van het model uit 1965. Het saffierglas in doosvorm geeft de typische stijl van de jaren ‘60. Zowel de kroon als de achterkant van de kast zijn afgewerkt met het nieuwe King Seiko embleem, qua ontwerp geïnspireerd op dat van de King Seiko uit 1965. De stalen band is een eerbetoon aan het ontwerp van de originele King Seiko-serie. De afgeschuinde oppervlakken weerspiegelen het licht op een dynamische en steeds weer veranderende wijze.

Al met al is het Seiko weer gelukt de King Seiko terug te brengen en de horlogeliefhebbers te verbazen met haar karakter en evolutie.