Renate van den Berg

Renate van den Berg

Verkoopmedewerkster
Wie
Renate van den Berg
Sinds
1961
Wat
Verkoopmedewerkster
Typisch Renate
Zorgzaam, lief, nooit chagrijnig
Favoriete merken
Miss Spring
Favoriete sieraad
Diamanten tennisarmband van R&C
Favoriete horloge
Meistersinger Phanero
Renate bij Brunott - Van de twinkeling in haar ogen tot de manier waarop ze over het juweliersvak praat; de passie spat van Renate af. Opvallend is haar expertise over sieraden. En of het dan opvallende gouden kettingen of minimalistische oorbellen betreft; Renate is in het bijzonder gedreven als het gaat om juwelen die voorzien zijn van diamant.

Goud voor elkaar De hechte band die Renate met haar man, moeder, dochter, schoonzoon en kleinzoon heeft vormt het fundament van haar bestaan. Meer dan hen heeft ze eigenlijk niet nodig in haar leven. De familie komt dan ook regelmatig bij elkaar voor de nodige quality time. En of ze dan een potje Yathzee spelen of er een weekend tussenuit gaan; voor Renate zijn alle momenten samen goud waard.

Ff wachten.. Pizza! Renate is er dol op. Sterker nog: je kunt haar er ‘s nachts voor wakker maken. Op voorwaarde dat ‘ie zelfgemaakt is, volgens het recept dat ze kreeg van een bevriende Italiaanse pizzabakker. De ingrediënten van het deeg? Bloem, gist, water, olijfolie en niets minder dan witte wijn als ‘het geheim’. Buon appetito!

Alles voor een glimlach Renate vindt het geweldig om iemand een glimlach te bezorgen. Bij voorkeur door klanten in de winkel te helpen aan een persoonlijk pronkstuk, of aan een onvergetelijk cadeau voor een dierbare. Mocht ze hier ooit mee moeten stoppen, dan zet ze haar missie gewoon elders voort. Ouderen een warm hart toedragen zodat zij alles uit hun laatste levensfase kunnen halen, lijkt haar in dat geval wel wat.

Viva Italia De zon, de zee, het strand en goede wijn: zo ziet de ideale vakantie van Renate er in een notendop uit. Al haar hele leven spendeert ze de zomer in het Italiaanse Bibione aan de Adriatische kust. De badplaats voelt als een tweede thuis en zal haar nimmer vervelen. Nooit meer naar huis? Zeker wel, maar niet voordat er een bezoek is gebracht aan Venetië.

In de ban van de ring Het cliché is waar: sieraden vertellen een verhaal. Zo ook de ring die om de vinger van Renate prijkt. Het stuk is vervaardigd uit de trouwringen van haar moeder en overleden vader, en naar eigen idee aangevuld met briljanten uit oorbellen die ze ooit van haar papa kreeg. Het zal niemand verbazen dat dit juweel haar uiterst dierbaar is.

Ambers favorieten

Meer Buddha to Buddha